torsdag 19. mai 2016

Tulipaner – nye favoritter

Endelig er det tulipaner å plukke inn fra hagen, og sette i alle slags kanner og flasker for å studere dem på nært hold.
Denne svarte tulipanen (under) har virkelig vunnet innpass i hagen min denne våren. Den heter Havran, som betyr «ravn» på tjekkisk.
Ikke bare er den fin, den er sterk og har nå stått lenge i bedet. I bakgrunnen over skimtes sorten Mickey Mouse.
Her et tablå inspirert av danske Isabella Smiths bøker, mange av mine tulipansorter kjøper jeg på hennes hjemmeside. Finurlige farger gjør virkelig godt etter en lang vinter. 
Fritellaria Persica danner høy og staselig kontrast til tulipanene. I det store og hele er det utvilsomt de mørkeste tulipanene som er mest spektakulære, og som jeg er mest glad for, side om side med alle de pastellfargede.
De er flotte mange sammen i hagen eller i vasen, men like flotte når de står én og én. 

20 kommentarer:

 1. Hei Ingvill

  Havran var et nyt bekendtskab - den ser super spændende ud!

  Lækre Fritillaria persica - den ser ud til at være i rigtig god vækst!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Havran er spændende, og tydeligvis seig også! Det kan trænges i dette forår. Fritillaria har jeg tidligere absolutt ikke hatt hell med. Det hjalp med solrik, lun og varm, godt drenert plassering.

   Ha en dejlig dag videre!!

   Slett
 2. For noen flotte tulipaner. Mulig at jeg må sette noen flere løker til høsten, tror noen av mine er gått ut i løpet av vinteren. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de har en tendens til å være litt lunefulle. Skikkelige primadonnaer! Takk for koselig kommentar:) Ha en fin dag videre, du også :)

   Slett
 3. Hei!
  Flotte tulipanbilder. Havran har vi også for første gang. Gleder meg veldig til å se dem når de åpner seg mer. De har ikke kommet så langt som dine, men jeg skimter fargen.
  Tulipantid er en favorittid.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Absolutt enig, tulipantid er favoritt!! Så gøy å dele tulipangleden. Gleder meg til å se nærmere på dine, var så vidt innom.:)

   Slett
 4. Å!...dramatiske og flotte varianter du har!
  Isabella Smitt har jo så mye flott:)
  God ukeslutt:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for koselig hilsen! Ja, blir veldig inspirert derfra, ikke minst på tulipanfronten. :)

   Slett
 5. Så mange fine tulipaner du har! Det tablået var virkelig sjarmerende :-))) Hos meg har mange av tulipanene mistet kraften ser det ut til. Nesten bare dem jeg satte i høst som kommer opp.. Ja,ja. Det er vel gjerne slik med de foredlede sortene. Koser meg med våren uansett :-)
  Klem og smil fra Berit

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy å høre fra deg igjen! Det ble jeg glad for. Takk for oppmuntrende ord. Synd de er litt lunefulle, det er jo så herlig når de kommer igjen uten altfor mye om og men. :)
   Klem

   Slett
 6. For noen friske og glade tablåer! Du har jo så fin artikkel i Hagetidend og den første du viser her, er spesiell med den lyse kanten, var også i bladet, tror jeg. Og den er fin med oransje følge. Men de helt mørke er flotte sammen med lyse tulipaner i filett, rosa, gult, grønt og hvitt, og når alt kommer til alt er det nok der smaken min ligger.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er oppmerksom, Vigdis! Ganske riktig er det Abu Hassan både her og i bladet. De selger den hos Garden Living. Den er en tilvenningssak, litt som kaffe. Fargen er nesten lik også :)

   Ellers er jeg enig med deg i at de helt mørke er flottest, sammen med pasteller.

   Slett
 7. Utrolig flott eksemplarer. Jeg liker dem alle:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy og oppmuntrende å høre:) Jeg blir glad av litt farger, uten tvil, spesielt når vinteren har vært lang og kald, da må man spe på i bøtter og spann og nyte synet:) klem :)

   Slett
 8. Den svarte Havran var et spennende bekjentskap! Jeg elsker sånne mørke farger i hagen, og den mørke fritillaria er også helt nydelig. Jeg tviler om den kan klare seg her.
  Ha en fin helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig i at mørke er spennende. Fritillariaen var vanskelig det ene året, men hjalp godt å sette den inntil en sørvest-vendt mur med veldig god drenering, samt et lite vinterdekke. Du har jo så mye sol i hagen, at det går sikkert :):):):)
   God helg, Marit!

   Slett
 9. Her var det mange spennende tulipansorter!
  Å så gøy å ta de med inn for videre studering:)

  Ønsker deg fiiiine hagedager!
  Klem Caroline

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, ja de gjør virkelig nytten innendørs også! På den måten holder de også lenger også noen ganger.

   Klem Ingvill

   Slett
 10. Så flotte tulipaner :-)
  Jeg falt helt for tablået med alle tulipanene inspirert av Isabella Smith! Utrolig lekkert!!
  Jeg har tulipaner på første året i år, hadde innbilt meg at jeg ikke fikk det til fordi jeg ikke fikk til løkplanter, men jo da, nå er de klare for blomstring. God ide med å ta noen inn, det skal jeg jammen prøve.
  Leser også med stor glede artiklene dine i Hagetiend ;-)
  Ha en fin uke :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for din fine tilbakemelding! Det var så koselig å høre! Spennende å følge med på hagen til hverandre. :)
   Ha en fin helg – snart! :):)

   Slett

Takk for din kommentar!