onsdag 4. mai 2016

Skjønnheter å fylle opp hullene med!

Har du huller i bedet der det egentlig burde stått noe fornuftig som en peon eller en rad med juleroser, kan jeg her komme med en liten anbefaling.
Nemlig å så ettårige valmuer akkurat her. Som sorten ´Bridal Silk, over. Jeg har ellers opplevd det som et hodebry å finne plass for valmuer. Det frister ikke akkurat å lage et nytt bed, for så å kun så valmuer der.
Enklere er det å først finne stedet der det er åpen jord, og så drysse frøene ut der. I mitt tilfelle var det ledig rundt rosene. Jeg fjernet masse ugress, og plutselig innså jeg at det ville passe med valmuer nettopp i det nylukede rosebedet. Valmue kan sås på friland. Det eneste vanskelige med det, er ikke å luke småspirene...

21 kommentarer:

 1. Hei Ingvill

  Alletiders idé - valmuer kan også fås i rigtig mange lækre farver!

  Ha en dejlig sommerdag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Slett ikke verst at du kunne like tipset, det ramlet ned i mitt hode da jeg sto og funderte over den ledige plass etter lukingen:) Ha en dejlig sommerdag.

   Slett
 2. Ja, det er et veldig godt tips! Valmuer er så fine når de blomstrer. Flott skrevet i Hagetidend også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Å, flinke Marit, takk:) Nå gjenstår det å se om såingen vil lykkes. Er ofte litt fuktig her, om enn det er mildt. Satser på de tåler det.

   Slett
 3. Hehe, du er glad i peoner, ja. Ettårige valmuer er greie og FINE. Jeg vurderer å begynne med en ny farge her, hadde mørke peonvalmuer i flere år som jeg til slutt gikk lei. Både ettårige og toårige selvsåere er veldig kjekke å ha i haven, synes jeg. Og, Ingvill, det er en fryd å lese det du skriver i Hagetidend. Ønsker deg gode maidager!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Vigdis! Var nettopp på Romerike sist helg, og da tenkte jeg på deg! Gøy at du liker valmuer. Må si at mørke høres himmelsk ut, for meg som ikke har prøvd dem... Nyt maidagene du også:)

   Slett
 4. Ja, det var en god ide, kanskje jeg skal prøve nettopp det! Ha en fin maidag :)

  SvarSlett
 5. Ja, flott rips Ingvill!
  Valmuer kan en ikke få nok av. Har i flere år hatt store bed med bare valmuer, men ikke iår, så det blir kjoen her og der...like fint det:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, husker godt de fine valmuer dine. Forbilledlig!

   Slett
 6. Hei!
  Valmue er en av mine favoritter. Ser at fjorårets opiumvalmuer har frøsådd seg noe vavittig. Må fjerne masse hvis det skal vokse noe annet der. Tror nesten kornvalmuer er min favoritt akkurat nå.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig å høre. Kornvalmuer er kjempefine. Jeg driver og luker bort noen hissige gule her også...

   Slett
 7. Utrolig fint med valmuer, jeg har sådd noen nye i år som jeg er spent på. :) Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Da blir det spennende å se dem på bloggen din, om det passer seg sånn at du får publisert :) Veldig flott med valmuer, er jeg i ferd å oppdage :).

   Slett
 8. Vet du, i år har jeg ikke forkultivert noe...! Har rett og slett ikke hatt ork og det angrer jeg jo nå som det er tid for å plante ut... Men valmuer og andre ettårige sommerblomster kan heldigvis sås på friland og det redder jo litt av sesongen :-) Jeg skal prøve å få sådd til uka, eller kanskje allerede i morgen ettermiddag :-) Kos deg i vårsola! God klem fra Berit

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig hilsen! Hadde du bodd nærmere, skulle du fått noen potter av meg med små spirer! Her har jeg nærmest motsatt problem, og har sådd i overkant mye – tenker jeg må så mindre neste år :) Heldigvis er det endel stauder der, så jeg får glede av dem flere år. Koselig å høre fra deg igjen, Berit! Lykke til med frilands-såing :)

   Slett
 9. Hei Ingvill! Jeg er så uendelig glad i valmuer. De strøs med raus hånd hos meg, både på ledige og fulle plasser i bedene. Det er så lett å bare "stumpe" med frøposen, for de passer akkurat der de havner. Den rosa var så yndig. Fantastiske bilder og tekst i Hagetidende. Jeg gleder meg til hver utgave og håper å finne deg der inne. Det gjør jeg jo:) Ha fine vårdager.
  Hilsen Jannicke

  SvarSlett
 10. Så fine ord fra deg. Gleder meg til å så valmuefrøene jeg fikk av deg. Jeg har funnet nøyaktig den riktige plassen. Så koselig å holde kontakten. Håper på mer Jannibele både i Hagetidend og her og der. For du er så dyktig :)

  SvarSlett
 11. En aldeles utmerket ide! For jammen er det vanskelig å finne plass til de vakre valmuene. Her blir det nok såing av valmue på ledige plasser ja...
  Ha en fin våruke :-)

  SvarSlett

Takk for din kommentar!