torsdag 3. desember 2015

Ny sort julerose tåler bedre å stå inne

I hagen akkurat nå står det juleroser i blomst, som et bevis på at det nytter å plante dem ut etter først å ha hatt dem inne! Nå blomstrer flere av fjorårets innendørsplanter utenfor vinduet, hvite juleroser (Helleborus niger). I fjor var de pynt i vinduskarmen innendørs.
Også noen røde juleroser jeg kjøpte tidlig i vår, er plutselig i full blomst. Det er så jeg blir mer positiv til den kalde årstiden med én gang, og tilgir at de øvrige rosene har visnet ned. To store røde juleroser ved inngangspartiet, har overtatt rosenes plass. De gir vinterglede hver gang man går forbi. (Har ikke bilde av dem på grunn av mye regn, bilder fra arkivet.)
Jeg bestilte engang en rød julerose, som jeg plasserte på samme sted – altså inngangspartiet. Men den visnet bort. Denne gang har jeg kjøpt dem av Inge Høines fra Hageselskapet i nabokommunen, som selv har dyrket frem de flotteste juleroser fra frø. Det gjelder å handle på riktig sted, om man vil lykkes!

Men altså – innendørs. Der trives de også godt, om de passes med vann. Nå er det kommet en ny sort uten blader, som tåler bedre å stå innendørs.

10 kommentarer:

 1. Ja,jeg har sett disse...kan aldri få for mange av Helleborus...frister med denne også:)

  SvarSlett
 2. Så flott helleborus, morsomt å ha en som liker seg inne også. Ha en fin advent :)

  SvarSlett
 3. Hei! Flotte juleroser. Her må jeg nok vente til de kommer i hagen. Nå før jul er de utrolig dyre. Er så glad for at jeg har kjøpt flere fra Spiren gartneri på Hagemessa på Lillestrøm.
  God kveld! Anne

  SvarSlett
 4. Så spennende da! De har jeg ikke sett før. Det hjelper mye at de ikke blader tror jeg. De er nemlig ikke så enkle å overvintre inne, for jeg har prøvd mange ganger ;)

  SvarSlett
 5. Hos meg har innetemperaturen vært mest avgjørende.
  I vinduet, i en uisolert gang, har julerosene struttet helt til jeg har plantet dem ut i hagen om våren.

  SvarSlett
 6. Flotte billeder og så spændende med den nye sort! Og også at dine juleroser blomstrer udendørs, efter at de har stået inde. Ønsker dig en fin-fin førjuletid.

  SvarSlett
 7. Må se om jeg finner den da.
  Er ikke lett å få de til å overleve verken ute eller inne her
  Ute er det for kaldt og unne for varmt,
  Men juleroser kjæper jeg uannsett. Koser meg med de
  så lenge jeg kan.
  Nydelige den røde julerosa di.
  Ha en herlig adventshelg :)

  SvarSlett
 8. Takk for supre julerosetips! :)) Så vakre de ble arrangert den gamle trekassen! Har noen slike gamle kasser ute i lysthuset, kan hende jeg må hente inn en av dem! ;)

  Ha en finfin adventstid! :0)

  Klem, Ann.

  SvarSlett
 9. Så søte de er. Jeg har aldri prøvd inne, bare ute. :)
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 10. Hei. Oppdaget det på onsdag, Så nå kan de pynte inne i vinter, og plantes ut i mars. Deilig med juleroser både ute og inne. ( de røde blomstrer ikke her enda):.(
  Ha en fin adventstid.

  SvarSlett

Takk for din kommentar!