søndag 8. november 2015

Amaryllis: Sett dem nå

Selv om den egentlig er en vårplante, er amaryllis nydelig å bruke som juleblomst. Hvis den skal blomstre til jul, må den handles inn i disse dager, helst med synlig knopp.
Husk at det beste er å vanne på skålen, for at ikke såkalte sørgemygg skal komme svermende. Pass på å holde igjen med vanningen. Ikke gi noe før knoppen skyter godt opp, og begynner å vise farge.

PS: Bildene er tatt hos min flinke søster, Silvia Mydland, som hadde et utall følgere i sin instagram-konto med interiør, til hun la kontoen ned.

17 kommentarer:

 1. Ja amaryllis må man ha til jul:) Jeg har faktisk hatt en amaryllis i stuevinduet helt siden i fjor. Den har gjort jobben som grønn plante. Jeg tviler på at den vil blomstre. Jeg er uansett overrasket over at den har holdt seg grønn:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så spennende å høre at den har holdt koken hittil! Da er jeg helt bombesikker på at den kommer til å blomstre, til jul eller etter det! Det er helt sikkert like lurt å ha den inne og la den samle næring. Jeg gravde dem ut i hagen etter «bruk» i sommer, men der var de nær ved å råtne, viste det seg da jeg tok dem opp.
   :)

   Slett
 2. Tusind tak for tippet om, at det er nu, vi skal købe amaryllis, hvis de skal være i blomst til jul.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at høre fra dig :)
   Ja, jeg må minde mig selv på det, fik to nye hvide i hus i dag. :)

   Slett
 3. Veldig godt tips! Det mosommer er at jeg bestilte 4 amaryllis i forrige uke fra Sverige, så jeg skal plante de bare de kommer i posten ☺

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy med sorter hentet inn fra Sverige. Det er morro å få tak i noe spesielt. Kan tenke meg de blir fine.

   Slett
 4. Nydelige bilder.
  Ja jeg skal kjøpe amaryllis ganske snart.
  Vil jo ha de til å blomstere til jul.
  Ha ei riktig god uke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja amaryllis er en fin juleglede. Vi trenger slike stjerner nå innendørs på denne tiden. Hyggelig å høre fra deg! :)

   Slett
 5. Hei!
  De skal plantes denne uka. Det spørs om de blomstrer til jul, men vi får håpe.
  Fine bilder. God kveld! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig hilsen! Ja til jul eller ei, de er så fine nå i mørketiden. Jeg liker dem så godt også etter at julepynten er pakket vekk. Da trengs de kanskje enda mer :)

   Slett
 6. Skulle gjerne plantet amaryllis, men det må vi dessverre nyte på bilder pga allergi. Men vakre er de :-)
  Ha en fin kveld.
  Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, allergi er en viktig ting å ta hensyn til. Selv er jeg allergisk mot svibler. Håper du finner en annen juleblomst som favoritt, som du ikke reagerer på? Vennlig hilsen
   Ingvill

   Slett
 7. Hei Ingvill! Bildene er bare å nyte med det fantastiske blålige lyset. Søsteren din har det flott. Sikkert mange som savner henne på IG. Du vet å minne på at julen kommer like plutselig også i år:) Jeg må se å få både Hyasinter og Amaryllis i hus. Er heldigvis venn med dem begge - ingen allergier. Ha flotte dager!
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hyggelig melding, og fine ord om både søster og lys. Ja, det med juleblomster er sannelig noe jeg måtte minne meg selv på i år, når sommeren har vart så lenge! Vi hadde jo oktobersommer, og da kommer neste "akt" litt bardust. Men jeg ser på alt som forkorter vinteren, som en velsignelse. :)

   Slett
 8. Jeg har aldri fått til det der med amaryllis, men kanskje jeg skal prøve igjen i år. Hvis jeg kjøper en med knopp bør jeg jo klare det, de er veldig fine.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har stor tro på at du får det til! Den er jo absolutt verdt et ekstra forsøk :)

   Slett
 9. Åja,amaryllus er julens flotteste blomst!
  Jeg sverger oftest til avskårne,men veldig spennende å følge utviklingen fra knoll.
  Flott innlegg Ingvill:)

  SvarSlett

Takk for din kommentar!