fredag 8. mai 2015

P E O N E R - stell dem i helgen

Peoner er noen av hagens nydeligste stauder, det er ikke annet å si om den saken. Flere har sagt til meg at peonen deres ikke blomstrer. Det er sikkert flere grunner til det. Jeg gir dem kalk, og det virker. Flere eksemplarer som nektet å blomstre, fikk fart på seg etter å ha fått kalk.
Kalke-rådet fikk jeg av Peonmannen Eivind Hansen i Pionhagen.no. Siden jeg har sett så gode resultater av det selv, nevner jeg det for alle som gidder å høre på det. I dag skal jeg til hagesenteret og kjøpe en pose med granulert kalk – det gir minst griseri. Det er bare å strø på kalken, og glede seg til resultatet. Ha ei solfylt helg!

10 kommentarer:

 1. Ja, jeg har kalkrik jord, og peonene trives og blomstrer hos meg :)

  SvarSlett
 2. Kalk og litt aske gjør også underverker. Jeg har vært på besøk hos peonmannen flere ganger, og det er en nytelse å se på alle de fine sortene han har. Peoner er flotte blomster, ja :)

  SvarSlett
 3. I Danmark blev alle husene kalket hvide til Pinse, når man var færdig med at kalke, så tømte man kalkspanden på Pæonerne.... så du har helt ret, Pæoner kan lide kalk.

  SvarSlett
 4. ...måske skulle jeg tilføje at det var "i gamle dage" at husene blev kalket, nu maler man dem vel :-) :-)

  SvarSlett
 5. Vi "kalker" veien om vinteren, så da
  "faller" det noe på peonene også.
  Men mulig jeg må kalke litt mer konkret.
  i tillegg. Eller strø den haugen med
  aske under peonene.
  Takk for gode tips :)

  SvarSlett
 6. Takk for gode råd=) Mine blomster hver år, men kanskje de bør få litt kalk likevel=) God helg=) Vibeke

  SvarSlett
 7. Great article, Thanks for your great information, the content is quiet interesting. I will be waiting for your next post.

  SvarSlett
 8. Takk for tipset. Tror du det fortsatt går an å kalke, eller er det for sent?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har kalket mine i dag!! Det er i følge pionmannen Eivind Hansen en god tid å gjøre det på – i juni, mens knoppene er i utvikling! :)

   Slett
 9. What you're saying is completely true. I know that everybody must say the same thing, but I just think that you put it in a way that everyone can understand. I'm sure you'll reach so many people with what you've got to say.

  SvarSlett

Takk for din kommentar!