mandag 19. mai 2014

Sesong for tulipaner

Marilyn, tulip
Da jeg leste om papegøyetulipaner i Isabella Smiths bøker, ble jeg nysgjerrig, og i år har jeg for første gang prøvd ut flammefargede tulipaner i hagen slik jeg leste om i boka Havefryd. 

Disse to får toppkarakterer, hver på sin måte. Sukkertøyblomstrende Marilyn får karakteren 6, fordi hun er så spenstig, søt, spennende og tofarget. Hun kan kombineres i freidige buketter som her, eller bli mer sart og dus med mer avdempede stilfulle naboer.

Gulrøde Flaming Parrot når opp til karakteren 5. Den er sjarmerende, finurlig, sjelden og herlig å bruke i buketter. I likhet med Carneval de Nice, er den en tulipan å bli i godt humør av. Det eneste som trekker ned karakteren, er at den er bittelitt for knallsk i fargen. Men sammen med den liljeblomstrende Marilyn, renner den rett og slett over av sjarm. Kanskje den fortjener karakteren 6 den også. Eller i alle fall 5+.Flere vårtegn finner du hos min bloggvenn Elin I hagen ved skauen.

4 kommentarer:

 1. Papegøyetulipaner er spennende! Jeg har en, men vet ikke hva den heter. Det blir uten tvil flere blomsterløk på meg til høsten, for de gir så mye glede når dem blomstrer:-)
  Ønsker deg en fortsatt fin uke og skjønne maidager.
  Klem fra Berit

  SvarSlett
 2. Jeg synes de var veldig fine begge to! Selv har jeg en hvit/grønn papegøyetulipan som blomstrer nå.

  SvarSlett
 3. Spennende tulipaner! Jeg har prøvd andre papegøyetulipaner, men sliter med å få de til å komme igjen.
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 4. Tulipaner er så utrolig fine=) En av mine favoritter i hagen=) Vibeke

  SvarSlett

Takk for din kommentar!