lørdag 4. august 2018

Årets rose er kåret!


En sommer med oppimot 70 dager der temperaturen har vært over 20 grader, og mer varme dager er sannsynlig å håpe på. Da har rosene fått fantastiske forhold, og i år er det en nydelig tofarget en som har skilt seg ut... 
For moro følger jeg tradisjonen fra Karsten i bloggen Grønne nedslag, og kårer Årets rose. Her helt nederst på bildet ser du beste rose 2018: Variegata di Bologna. Den er hvit med mørkerosa striper, helt nydelig og til å spise opp. En historisk rose. Det er litt uvisst om den gjenblomstrer, noen kilder sier den har spredte blomster utover høsten. (Har kun mobilbilde).
Her har jeg skåret alt skranglete bladverk og fjernet syke grener. Siden sommeren har vært så fin og varm, har rosene klart seg godt. Jeg har skåret flittig bort gamle grener etter avblomstring, og det er fantastisk å se den rike veksten som kommer nå utover sensommeren. Både knopper og friske, grønne grener.
Alt regnet i fjor ga endel grenbrann på de fleste av hagens roser her hos meg. Jeg begynte å skjære kraftig bort syke grener i fjor. Dette har jeg fortsatt med i år, og nå er det lite og ingen tegn til sykdom.

10 kommentarer:

 1. Hvor er den smuk din årets rose!
  Her har roserne også haft en fantastisk sommer i varmen - de blomster nu for anden gang efter en lille pause.

  SvarSlett
  Svar
  1. Mange tak! Ja, det er sjovt når de begynder sin annen runde. Sensommer med litt varme er dejlig.

   Slett
 2. Det var kjekt at det ble roseår i år. Her er det litt pause i blomstringen hos mange av rosene nå, men det er knopper, så de kommer igjen. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig at det er mer knopper i vente. Herlig at sommeren fortsetter. Håper på varm indian summer!

   Slett
 3. Hei Ingvill

  En flot årets rose - Den er en af de 3 klassiske remonterende stribede vi har tilbage i handelen. Ferdinand de Pichart og Honorine de Brabant er de andre.
  Denne ser man meget sjældent - et spændende valg, remonterer den må det blive et år som i år!

  Ha en dejlig torsdag

  SvarSlett
  Svar
  1. Tak for hyggelig svar. Så bra at du har tro på litt remontering i år. Ja, sommeren har vært super=) Håper på mer.

   Slett
 4. Så fin den er! Stripete roser er så vakkert. Hyggelig å høre fra deg igjen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, I like måte! Veldig hyggelig å høre fra deg igjen! Det er så gøy å kåre årets rose. Det er en oppbyggelig konkurranse, vil jeg påstå :) Ønsker deg en god helg!

   Slett

Takk for din kommentar!