mandag 5. oktober 2015

3 gule som får slippe inn i hagen

vakker høsthage
1: Egentlig er gul slett ikke en del av den superstrenge paletten jeg ønsker å holder i hagen min. Men cosmos ´Bright Lights´ skal jeg så også neste år. De står sammen med mangold som jeg fikk av frø fra Elin med bloggen I hagen ved skauen. Under ser du de høye mangold på rad bak de gule cosmosene, som er sådd av frø fra Isabella Smith.
2: Blomkarsen ´Milkmaid´ er lysegul på en måte som ikke skremmer noen. Den har en nydelig kald måneskinnsfarge. Den røde stengelen i forgrunnen er mangold.
3: Det er i kjøkkenhagen de gule blomstene står. Men rosen Gloire de Dijon får lov til å stå på absolutt hedersplass inni rosehagen. Selv om den er gul-rosa. Du ser den til høyre under.
I den gode sommeren for to år siden, var den mer rosa i fargen. Denne gammeldagse, historiske rosen er så skjønn i sin lyse gyldne fargetone og herlige form, at den får stå på hedersplass i hagen.

7 kommentarer:

 1. Jeg har vært skeptisk til gult, men jeg har funnet ut at gule blomster er vakre bare de står sammen med rette blomstervenner. F. eks. er blått/lilla og gult veldig flott. Jeg har en nydelig lysgul akeleie og jeg har akkurat kjøpt to lysgule rylliker. Gulbladete hosta er også utrolig fint som kontrastplanter.

  SvarSlett
 2. Flotte bilder fra din skjønne hage! Og jeg kan forstå at disse får innpass. Mangold var fin :) Så moro at du får det til.
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 3. Min nye favorittfarge er den lysegule sånn som på den søte blomkarsen.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 4. Hei Ingvill

  Flot øjebliksbillede der også viser hvor imponerende det har været i sommerens løb.
  Gul bliver nok aldrig en favorit farve her, ikke solo. Men på denne årstid er det godt med blomster uanset farve:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
 5. Godt å lese at det er ikke bare meg som ikke er så glad i gul. Flotte utvalgte gule blomster!

  SvarSlett
 6. Disse gule var jo spesielt flotte også da :-) likte godt den gule blomkarsen, synes det er vanskelig å finne riktig farge der, men denne var ordentlig lekker :-) Jeg elsker gult jeg da, så hagen min er fulle av gule blomster og roser, men jeg har skjønt at det er mange som er skeptisk til gult.
  Og som skrevet lengre oppe her, gult kan være utrolig lekkert sammen med de riktige blomstervennene..
  Ha en fortsatt fin uke :-)

  SvarSlett
 7. Dejlige billeder, Ingvill. Normalt er jeg heller ikke så glad for gule blomster, men her om efteråret er de nu skønne. Jeg har gule og orange morgenfruer, som lyser så fint op lige nu.

  SvarSlett

Takk for din kommentar!