mandag 24. august 2015

Tulipaner i mørke toner

Ingenting innleder et nytt sommerhalvår som tulipaner. Og allerede nå er det tid for å planlegge festen. Neste år vil jeg ha sort-hvitt som hovedtema. 
bukett tulipaner
Queen of night er kanskje den svarteste. Men når sant skal sies, er den altfor høy, rett og slett for svart og ikke verd å dyrke i hagen. Jeg vil heller anbefale et par andre gode mørke sorter. Here we go!
tulipa bouquet bukett
Bukettens mørke karer, er Black Hero og Queen of Night. Av dem er Black Hero uten tvil den mest spektakulære. Den er en fylt og sen sort. Under ser du den spesielle Antraciet, til venstre i bildet. I midten er tre lilla Blue Parrot. De er mer lilla enn de er blå. Men verd å ha i hagen.
Antraciet er blant tulipanene som vekker beundring også hos de ikke-hageinteresserte. Det er en god ting. Kanskje de kan bli inspirert av oss hagegale?!
Den mørkt purpurfargede Muriel er en papegøyeblomstrende tulipan som imonerer med fargemettethet og sunnhet. Det eneste som ikke er så imponerende, er hvor vanskelig det er å få tak i den i Norge.

9 kommentarer:

 1. Så flotte tulipaner!!! Ha en fin ny uke :)

  SvarSlett
 2. Ja, nå er det tid for å tenke på løkbestilling igjen! Godt at du minner oss på det :)
  Black Hero er utrolig lekker!

  SvarSlett
 3. Tak for tips - og hvor er det smukke tulipaner, du viser på dine billeder! De lilla er nok dem, jeg kan bedst kan lide.

  SvarSlett
 4. Ja nå er det snart løk-plante-tid.Flotte osg spennende farger du satser på!
  Jeg har fått dilla på Narsisser...så det blir mitt tema i høst:)
  Fin uke til deg...og du: takk for alle dine koooosleige ord :))

  SvarSlett
 5. Kjempe fine bilder, av nydelige blomster. Gleder meg til våren, og tulipanblomstring igjen.
  Klem Vivi

  SvarSlett
 6. Hei!
  Pussig i dag har jeg sendt avgårde løkbestillingen. Black Hero er bestilt. Hadde den for første gang i våres.
  Nydelige bilder.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 7. Det ser utrolig lekkert ut! Jeg er ikke så god på tulipaner, og dessverre er rådyrene for glade i dem. Setter du tulipaner hver høst?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja jeg setter tulipaner hver eneste høst, og det er en like stor og spennende glede hver gang. Milde september er en deilig tid for dette anleggsarbeidet i jord som dufter av tidlig høst. Dagene er lune og kveldene er lyse. Og vips er skattene i jorden.

   Slett
 8. Hei Ingvill! Takk for oppmuntrende og fine ord hos meg, som vanlig! Du behandler ordene så fint. Dette tulipaninnlegget kom som bestilt:) Jeg satt akkurat å tenkte at nå får jeg bestille løker snart. Tulipaner i dype rød/sorte toner sto absolutt på listen. Her hos deg falt det hele på plass:) Så koselig å se at busknelliken blomstrer så fint hos deg. Kjekt å dele og se dem trives i andre hager. Ha en flott helg.
  Jannicke:)

  SvarSlett

Takk for din kommentar!