fredag 27. mars 2015

Tulipaner for ikke-hageinteresserte

tulipaner, countrystyle
Jeg har til dags dato til gode å møte noen som misliker tulipanen `Angelique`. Den er en type som imponerer de ikke-hageinteresserte. Men det fins flere gode rosa sorter:
queen of the night
De to rosa vasene nærmest, er ´Annelinde´. Den sorten ligner den populære ´Angelique´.´Queen of the night´ ser du bak til høyre. Effekten av pastellfargede tulipaner forsterkes om du bruker de rosa og hvite tulipanene sammen med nesten svart. Det blir mer av alt. En pluss en blir tre, på en måte. 
Tulips parrot, white parrot, annelinde, muriel, verona
Den kraftige, hvite ´White Parrot´ er over her satt sammen med ´Annelinde´ og ´Muriel´. Det gule i buketten, er den sene fylte ´Verona´. Nedenfor er sorten ´Belicia´, som har rosa kanter på de kremhvite kronbladene. På bordet ligger ´Negrita´.  
Her ser du ´Verona´ enda nærmere. Det er gul på en måte som ikke tar skrekken av noen! Alle disse tulipanene er jeg blitt inspirert til å teste ut etter å ha lest Isabella Smiths danske hagebøker.
Tulipa Veron, tulipaner 
Det nærmer seg tulipanblomstring, og overraskelsen var stor da jeg i dag, sent i mars, oppdaget de første store knoppene på noen tidlige tulipansorter jeg har satt i hagen. Det var sesongens første tulipanoverraskelse.
Bloggen Bland rosor och bladlöss har i dag som tema «Overraskelse», og jeg kobler dette innlegget opp som et bidrag til dette temaet.

12 kommentarer:

 1. Nydelige tulipaner du viser! De er så fine alle sammen :)

  God helg!

  SvarSlett
 2. Hvor er de smukke alle sammen, og sikke en dejlig overraskelse med store knopper på dine tidlige tulipansorter! Rigtig god weekend :)

  SvarSlett
 3. Lekre vaser og nydelige tulipaner. Moro med så mange typer. God helg.

  SvarSlett
 4. Nydelige tulipaner.
  Kos deg med tidlig turlipanblomstring.
  Ha ei god palmehelg :)

  SvarSlett
 5. Fina tulpaner, tulpanknoppar i mars kan inte jag hoppas på, men så småningom. Ha en skön helg!

  SvarSlett
 6. Väldigt vackra Tulpaner! Längtar till de överraskar oss här i norr.
  Ha en finfin helg!

  SvarSlett
 7. Ganske attraktive for hageinteresserte også, de ;)
  Tulipanene var kommet langt opp før snøen la seg over igjen...

  SvarSlett
 8. Nyyydelig :) Det er rene godteposen du byr på jo. Så herlige tulipaner :) Hadde du skrevet dette innlegget i høst hadde det nok påvirket bestillingslisten min ganske kraftig.
  Heldige deg som har tulipanknopper allerede.
  Riktig god påske!

  SvarSlett
 9. Hei! Dette var kjempefint. Så fint du har arrangert dem. God kveld! Anne

  SvarSlett
 10. Hei Ingvill-venn :-) Så nydelige tulipaner du presenterer her! Fylte tulipaner er spesielt vakre. Jeg likte spesielt godt Verona. Takk for bloggtipset også, jeg skal titte innom der:)
  På fredag var jeg tilfeldigvis innom IKEA og gjett, der hadde de 12 cm potter div løkplanter til 9 kr! Jeg kjøpte "litt", men da jeg kom hjem oppdaget jeg at det ikke var "nok". Hi-hi :-)
  Ønsker deg og dine en riktig fin påskehøytid!
  Klem fra Berit

  SvarSlett
 11. Tulipaner er magiske og vakre=) De minner meg om våren, og det er kanskje grunnen til at jeg er ekstra glad i dem=) God påske=) Vibeke

  SvarSlett
 12. Ååååå,så mange flotte tulipaner!!!
  Jeg river meg i håret av frustrasjon av at jeg ikke satte løker i høst!
  Men i år....da altså....;)
  Helidgvis ser det ut som om de kommer de jeg har fra før,puh;)
  Idag har jeg påbegynt et nytt bed ved løa langs veien,gleder meg til å plante der altså,tenker buksbom,klatreroser,vårfloks,nellik og noen andre stauder innimellom:)
  Håper du har det fint i påsken!
  Klem Caroline

  SvarSlett

Takk for din kommentar!