lørdag 14. mars 2015

Nostalgisk, men ny: er dette årets rose?


Alchymist får min stemme som Årets rose i Norge 2015! Norsk Roseforening skal kåre en vinner blant fem nominerte. Blant dem er denne rosa-gyldne klatrerosen:
Alchymist er en moderne klatrerose, som slynger seg flere meter i høyden. Den er perfekt til å bruke som et romantisk tak over sitteplassen. Eller la den klatre opp på garasjetaket.

NB: Tornene er skarpe! Rosen bør plasseres langt bak i bedet. På bildet ser den kanskje litt gul ut, men i virkeligheten er den gylne tonen ingen ulempe. Helhetsinntrykket er romantisk og gammeldags, selv om rosen ikke er en David Austin-rose, eller historisk rose.
Alchymist dufter godt, men blomstrer kun én gang, riktignok rikt og intenst, og langvarig. Derfor satte jeg i fjor den hvite rosen Iceberg sammen med den. På den måten kan de hvite og blekrosa først vokse sammen, og siden kan Iceberg fortsette og overta blomstringen der ved garasjeveggen, hele høsten.

8 kommentarer:

 1. Takk for tips! Den så vakker ut, og hadde fin farge :)

  SvarSlett
 2. Den er vel nok smuk, Ingvill - helt enestående! Jeg har en lyserød klatrerose, der vokser op ad en stolpe til taget. Men jeg kan særligt godt lide, at din har det gyldne skær,

  SvarSlett
 3. Nydelig rose. Jeg noterer meg navnet.

  Vivi

  SvarSlett
 4. Denne rosen er nydelig og ditt eksemplar av rosen var ordentlig flott! Verdig kandidat til årets rose :-) er nok litt i grenselandet ang herdighet i min hage så jeg får nøye meg med å beundre din :-)
  Ha en fin solfylt søndag :-)

  SvarSlett
 5. En nydelig rose, jeg liker godt den ferskenaktige nyansen. Gleder meg stort til årets roseblomstring :-)

  SvarSlett
 6. Må bare titte innom deg igjen og takke så mye for alle de koselige hilsener fra deg!! Det gjorde meg ordentlig glad:-) Du er en kjær bloggvenn for meg også! Ønsker deg en god ny uke! Klem fra Berit

  SvarSlett
 7. Aaaaah,denne rosen er bare såååå flott!
  Kunne godt hatt denne i hagen:)
  Idag har jeg kost meg med hagearbeid i 2,5 timer,ren terapi!
  Så deilig å kjenne at sesongen nå er igang:)
  Klem Caroline

  SvarSlett

Takk for din kommentar!