onsdag 3. juli 2019

Nye, spennende sorter


Morgener fulle av nye skatter som smyger seg rundt bare ben, eventyr med eksotiske navn som springer ut for første gang. Monsieur Jules Elie, Ferdinand Picard, Souvenir de Docteur Jamais...

Midtsommeren har bydd på en oppvisning i duft og intenst mettede farger. Og her kommer noen av de nye for året. Den jordbærrøde peonen Red Charm (til venstre øverst) har bydd på litt ekstra varme i kjølige sommermorgener. Hvit orientvalmue 'Royal Wedding' er sådd fra frø, og stor var gleden da den etter flere år med kun grønne blader, endelig sprang ut.
Etter mye lyserød og rosa, var det en glede å bli nærmere kjent med peonen 'Kansas' for første gang. Den virker som en pangfarget kontrast til alt det lyse, og skal være varmt velkommen!
En annen av årets knallfarger er nykommeren 'Pattys Plum'. Her i strålende solskinn, under inne i vase – her er fargene mer avdempede, som et stykke gammelt fransk stoff.

Klatrerosen 'Venusta Pendula' er en av de nyeste rosene her, og den er en kandidat til årets rose – som jeg pleier å kåre ut fra de cirka 100 sortene jeg har i hagen. Det er alltid like spennende å se hvem som imponerer mest i løpet av sommerhalvåret!

8 kommentarer:

 1. Hei Ingvill!
  Hyggelig å høre fra deg igjen. Du har vært heldig med 'Patty's Plum', for mine ble oransje alle tre :(
  Flotte peoner og roser!

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett
  2. Så koselig å høre om dine valmueerfaringer. Ikke gøy når sorten ikke stemmer. Orange er ikke det samme... Uansett hvor fint det kan passe inn i andre sammensetninger :) Ha en fin sommerdag :) klem

   Slett
 2. Hei Ingvill

  Spændende roser du nævner. Noget ældre sager:)
  'Venusta Pendula' har jeg kun hørt positivt om.

  Ha en dejlig sommerdag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Godt å høre den er velrenomert også i DK! Spennende med disse rosekåringene, håper du også er klar med en årets rose efterhånden...
   Ha en god sommerdag i det danske!

   Slett
 3. Du har virkelig en romantisk hage, mye flott. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 4. Så spændende at læse og at se de smukke billeder. Dejligt også at du blogger igen.

  SvarSlett
 5. Så utrolig staselig og gledelig å få et vakkert blomsterdryss fra deg Ingvill. Hagen din omfavner oss med all sin prakt. Det er ikke vanskelig å se din kjærlighet til den. Jeg kan godt forstå at 'Venusta Pendula' ligger an til å bli årets favoritt blant dine 100 roser. Tenk, så mange. Nyt sommerdagene til det fulle.
  Hilsen Jannicke

  SvarSlett

Takk for din kommentar!