torsdag 26. juni 2014

H I S T O R I S K E roser

Gammeldagse roser fra før 1900, er ofte fylte med et vell av kronblader, og så har de en helt fantastisk duft. Selv om de ikke har så lange stilker å plukke som de moderne tehybridene, er de vakre når de flyter i vann, eller står i en liten vase for seg selv.

Øverst ses klatrerosen Paul Noël, til høyre hvite, riktblomstrende Madame Plantier, andre rad fra venstre Comte de Chambord, Jacques Cartier, Stanwell Perpetual.

To stripete Honorine de Brabant, ved siden av de mørke Cardinal de Richelieu (øverst), Tuscany Superb (størst) og i midten Nuits de Young. Uutsprungen ovenfor er velduftende Conrad Ferdinand Meyer. Tredje rad Louise Odiere, Comte de Chambord og Maiden´s Blush, nederst Stanwell Perpetual og Jacques Cartier.

11 kommentarer:

 1. Nydelige roser. Skulle ønske jeg kunne kjenne duften!

  Klem Vivi

  SvarSlett
 2. Så nydelige roser. Fint å ha de flytende i en sinkstamp. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
 3. De er så flotte! Og nydelig arrangert, Ingvill, Jeg ønsker meg en sånn stripete (Honorine de Brabant?) Litt av noen navn de har. Kan du dem utenatt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Honorine de Brabant er bare spesiell og vakker - heldigvis dufter den også deretter. Husker dem utenat for det meste, roser er favoritten i hagen. Men kan få jernteppe plutselig, selvfølgelig.

   Slett
 4. De er utroligt smukke - yndige farver og former - og hvor er det sødt at have dem i en zinkbalje.

  SvarSlett
 5. Jeg har også oppdaget disse etter å hatt besøk i hagelaget av en dame fra Oslo som holdt foredrag for oss i vår. Da ble det plutselig mange historiske roser her ;-)
  De er så flotte når de flyter i vann som du viser.

  SvarSlett
 6. Å ja, de historiske rosene har bare en helt fantastisk duft! Vi har en historisk rose som jeg dessverre ikke vet navnet på, men nydelig duft og fine fylte blomster har den:-)
  Ønsker deg en riktig fin helg!

  SvarSlett
 7. Wow så mange flotte roser!
  Du har virkelig mye å by på i hagen din:)
  Så nydelige der de flyter i vannet i sinkbaljen,ekte sommerglede!
  God helg til deg og dine:)
  Klem Caroline

  SvarSlett
 8. Så nydelig med rosene i sinkbaljen ..
  Virkelig sommerglede !
  Føler nesten jeg kjenner duften .
  Du har en fantastisk hage !

  Ønsker deg fine sommerdager .
  Klem Anne

  SvarSlett
 9. Fantastische Bilder! Jeg drømmer meg bort...

  SvarSlett
 10. Du skriver så bra texter om hur man ska ta hand om sina rosor! Jätte intressant. Här kände jag igen alla rosorna utom Paul Noël och Conrad Ferdinand Meyer. Måste kolla upp dom. Dom övriga har jag allihopa känns som att jag är på rätt spår. Allt gott från Sverige!

  SvarSlett

Takk for din kommentar!