fredag 25. august 2017

New plants on the block

Denne blå stauden gjør hagen til et høydepunkt nå i august! Den ble sådd fra frø i fjor, og nå i år har den vokst seg stor. Den skimrer blått og skaper høyde i bedet.
Navn har den også, den heter Eryngium planum. Det norske navnet er så kjedelig at jeg gidder ikke å nevne det engang. He he! Joda, den heter hagestikle.
Det er en staude som holder utrolig godt i vase. Det gjør også disse små lilliput-zinniaene, som har erobret verden og overvunnet sneglene denne sommeren. De holder utrolig lenge i vase! August har sine høydepunkter, som denne sommerfuglbusken du ser under. Her ses den i sol og nedenfor i overskyet vær.

Her skimtes den i bakgrunnen. De store lilla klasene tiltrekker seg sommerfugler, og det er ikke noen uting!

12 kommentarer:

 1. Så fin sommerfuglbusk du har. Den er nok for eksotisk for hagen min. Hagestiklene dine har virkelig en fantastisk blåfarge. -Og så kraftige de er allerede!
  God helg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, blåfargen var ganske spennende. Synd sommerfuglbusk blir for vanskelig. Har mistet noen her også. Men denne har visst etablert seg:) God helg!!

   Slett
 2. Så stor og flott den Eryngium'en er! Utrolig vekst på den, og gøy at du har sådd den. Mine sommerfuglbusker døde omtrent ut i vinter, men to av de minste overlevde med et nødskrik. De skal akkurat til å blomstre nå :)
  God helg, Ingvill!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er morro når såingen vil lykkes. Det er jo ikke alltid like lett å få ting til fra frø, men denne var villig! Synd sommerfuglbuskene ikke klarte vinteren, jeg mistet to her også, men er ganske overrasket over de fire som overlevde:)

   Slett
 3. Sommerfuglbusk har vi gitt opp her.. etter mange forsøk. Men det er heldigvis mye annet som blomstrer nå, solhatt og høstanemonene lyser opp.
  Flott blåfarge på hagestiklene dine:-)
  Ha en fin helg/Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Solhatt og høstanemone høres fint ut! Synd dere har gitt opp sommerfuglbusken. Har mistet noen her også. Vintrene er litt lunefulle! Ha en fin helg:):)

   Slett
 4. Hei Ingvill

  Det var da en stor Eryngium! Dejligt med planter der giver farver og frodighed på denne årstid!
  Stor flot sommerfuglebusk - dem har jeg stort set opgivet heroppe...

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, på denne årstid er det ingen tvil om at vi vil ha det sommerlig og blomstrende så lenge som mulig! Er det i Sverige du har oppgitt den, eller også i DK? Her tåler den åpenbart regnet bedre enn den tåler de kalde deler av Norge. Her ved sørlige kysten er det stort sett råte som får planter til å bukke under i løpet av vinteren.

   God have week-end!! =)

   Slett
 5. Hei. Hagestiklingen er nydelig, for en flott farge. Flott sommerfuglbusk. Går og venter på mine her. Fin kveld til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sommerfuglbuskene er gode å vente på:) Herlig når de springer ut og viser fargetonen sin!! God lørdag:)

   Slett
 6. Nydelig Eryngium. Som svevende litt smårampete stjerner.Sånt kan vi like. Min døde i vinter etter mange år i tro tjeneste. Måtte bare få en ny på plass med en eneste gang."Sov du lille spire...." vekker mange gode følelser hos meg med. Hva skulle verden verdt uten farmorer og mormorer. Fattigere, tenker jeg. MÅ huske å si at Anisisop frøene jeg fikk fra deg for flere år siden, nå er blitt til fire frodige på Enerhagen.
  Ha en vakker helg Ingvill.
  Hilsen Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy at det ble noe av disse anisisopene!! Her er det masse spydverbena i blomst, og det er frø fra deg med super spireevne. Veldig gøy når skjønnheten kan deles fra hage til hage!! Ha en herlig lørdag, Jannibele 😍

   Slett

Takk for din kommentar!