fredag 28. juli 2017

På en prikk som Badehotellet

Ettersommeren er typisk nordisk, heftig, kjølig, med overraskende lysglimt og sol. Nesten på en prikk som i den danske tv-serien Badehotellet. Kald, men elskelig på de gode dagene.

Om det er litt skiftende skydekke, er det ingen tvil om at høytrykket herjer i pallekarmene med Mizuna-salat og ringblomster 'Art shades'. Eller morgenfruer, som de heter på dansk. (Jada, jeg vet jeg er hektet på det danske.) Lavendelhekken har aldri vært så stor som i år. Den skal trimmes godt etter blomstring, klippes ned endel for å holde seg ikke altfor langbent. Og for at sopptendenser med råtnende blader nederst skal bekjempes.
Vi er tross alt bare i juli. Selv om det noen ganger føles høstlig med skiftende skydekke. Da er det greit med gylne lysglimt, som Austin-rosen 'Crown Princess Margareta'. Den er fin som fyll i hvite buketter for å få resultatet enda mer delikat.
Blomsterertene begynner å bli klare til å mumses i seg, med belgen på, eller uten!

Frø fra generøse Jannibele i Enerhagen har blitt til de stiligste lilla spir – etter å ha blitt sådd inne i vår. Eller foråret, som det heter på dansk. Fra frø til fiffig forestilling i fiolett – har de overtatt scenen der peonene står med bare bladverket igjen. Spydverbenaene og søsknene kjempeverbena er klare for å ta blomstringsansvaret nå på ettersommeren.

8 kommentarer:

 1. Hei Ingvill

  Hernede klager folk over at vi ikke har haft sommer, så eftersommeren må vente til den rigtige lige har været her:)

  Det ser rigtig frodigt ud hos dig, god vækst og godt humør!

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Er enig i at sommeren ikke helt har kjempet seg gjennom i år. Sjekker været på mobilen flere ganger om dagen. Ser for meg at DK er mye bedre:) Var i Skagen i fjor i august, og det var dejlig!! God weekend !

   Slett
 2. Her på Østlandet har vi hatt full sommer siden i midten av juni, men ikke noe regn.
  Utrolig flott lavendel! Verbena er også fine. Jeg har aldri prøvd den du viser. Jeg har mengder av kjempeverbena hver sommer, for de er så vakre.
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er utrolig å høre om månedsvis med ekte sommer, i alle fall over en måned, det er et godt tegn at vi i alle fall lever i samme land 😜 Håper det snur og vi får indian summer som i fjor og i grunnen flere år nå med mild september:) God helg!!!

   Slett
 3. Hei. Vi ser også på badehotellet. kostelig. Flott lavendel. Hatt følelsen av høst en stund. Nå håper vi på en fin august. God helg til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingenting er som Badehotellet, herlig å høre at du også er fan😬 Ja, vi får sette vår lit til august, det kan fort bli årets fineste:) God helg!!

   Slett
 4. Elsker hagen din Ingvill!
  Var utrolig koselig å se den i virkeligheten,å for et flott menneske du er,storkoste meg:)
  Du har så mange flotte planter,å mange spennende prosjekter på gang:)
  Jeg ble selfølgelig veldig inspirert etter besøket,hihi,så har satt igang med diverse prosjekter her hjemme også,til tross for at det pøøøøser ned;)

  Klem Caroline

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fantastisk fint skrevet. Satte stor pris på besøket og deg!!

   Slett

Takk for din kommentar!