fredag 13. januar 2017

Varme vintergleder

Hagens røde juleroser sto i knopp i regn-stormen, så jeg har reddet dem inn og satt dem i en bukett der litt kjøpeblomster er blandet inn. Etter noen dager innendørs, sprang de ut. Det er bare å konstatere at helleborus heldigvis kan tåle noen dager også som avskårne.
Siden det regner såpass mye, har jeg satt endel av julerosene mine i store potter under halvtak ved inngangspartiet. Dette håper jeg vil motvirke at bladene får stygge flekker av soppsykdommer på grunn av alt regnet. Foreløpig har det fungert bra! I alt regnet hjelper det godt med blomster og tente lys rundtforbi!

16 kommentarer:

 1. Vakker bukett! Ja, dere på vestlandet får nok oftere soppsykdommer på helleborus, for de tåler ikke så mye regn uten å få det.
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tydeligvis, de klarer seg veldig godt under halvtak, ser jeg nå. God helg, flinke Marit:)

   Slett
 2. Hei Ingvill

  Godt du kan få planterne under tag så de kan undgå at få råd og andre dårligdomme! - alletiders at der også bliver til en fin buket!

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, råd er dessverre intet ukendt fenomen her - iflg Marianne Rostén i Gartneriet Spiren vil de heller stå litt tørt, fremfor altfor fuktig. Det bliver spændende at følge med i krukkelivet. Riktig god weekend!!

   Slett
 3. Nydelig bukett!
  Helleborus er så nydelig!
  Jeg har bare de hvite,men de mørke står på ønskelisten:)
  Fin kveld til deg!
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Caroline! Ja, de hvite er også fantastiske!! De røde kjøpte jeg forresten av Inge Høines i Hovsherad, han er knalldyktig på å så dem!

   Slett
 4. Julerosene har fått det fineste selskap i buketten. Nok til å holde varmen gjennom vinteren den der:)
  God ny uke Ingvill
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, gode Jannicke! Ja det er varmende med en bukett eller to innomhus:)

   Slett
 5. Kjempeflott bukett!
  Og helleborusen er jo bare snacks...så flott:)
  Fin kveld til deg:)

  SvarSlett
 6. Nydelig bukett, du er flink med buketter. Julerosen min som hadde blomster er nå slått sønder og sammen av regn og hagl, men den kommer vel igjen. Den røde er så vidt synlig nede i jorden. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dette regnet er ikke særlig bra for den, i hvert fall ikke her. De liker det ikke! Så det ser ut til at pottingen ikke var så dumt der under halvtak. Høres fint ut med røde på vei!

   Slett
 7. Juleroser er fine - både inne og ute i hagen! :-) Men fikk du knopper på de røde alt nå? Av mine helleborus er det bare H. Niger (den hvite typen) som blomstrer på denne årstiden. Jeg må vente med å se de røde, lilla, gule og rosa springe ut i blomst til Mars-April.
  Ha en fortsatt fin dag.
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, jeg har knopper på dem nå ute, og heldigvis sprang de ut da jeg skar dem av og satte i vase innendørs:) Det er mildt her vi bor langt sør i Rogaland, men ulempen er at det blir endel regn til tider! Så jeg vet sannelig ikke hva som er best klima:):)

   Slett
 8. En nydelig vinterbukett! Sååå koselig å titte innom deg igjen og jeg har kost meg med å se på innleggende dine fra de siste månedene. Nå prøver jeg å blåse liv i min egen blogg igjen, kjenner at jeg har savnet det. Er du forresten på instagram? Ha en fin dag videre, klem fra Berit

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Berit, det var lenge siden! Takk for fin hilsen! Koselig at du er innom. Skal lete etter deg på insta, er der igjen nå, ja:) snakkes!!

   Slett

Takk for din kommentar!