onsdag 20. juli 2016

Fantastiske Helen Fredholm

Endelig var dagen der da jeg fikk besøke Helen Fredholms kunstneriske hage. Det er utrolig inspirerende og lærerrikt å lese hennes bøker. Og ikke minst: Å se det hele på nært hold!
Her faller jeg pladask for den på alle måter attråverdige rosen the Bishop. Hagen overgikk langt mine forventninger om den, og de var høye! 

The Bishop igjen, rosen som røk rett inn – ikke på ønskelisten, men på handlelisten. Dette var bare noen mobilbilder, og en anbefaling av en hage som virkelig er i en liga for seg! Vi er så heldige som har denne åpne besøkshagen her i Norge. Det er ikke til å tro. Du kan se mye mer på www.fredholm.no.

13 kommentarer:

 1. Hei Ingvill

  Spændende have og flot rose - kontrasten mellem den meget mørke blomst og det lyse løv ser godt ud!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var helt unikt at se alt det flotte. Og alle roser skal ha en viss høyde i hennes have. Et godt tips i seg selv. Gir god effekt:)
   Og denne farven var bare i særklasse:)

   Slett
 2. Takk for tips om rose. Kan ikke si at jeg har sett den her noen gang, men den går sikkert an å bestille. Nydelig hage ja! Hagen hennes har jeg lest om mange ganger :)
  Det var nok en fin tur dit!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Marit, du hadde falt pladask!! Kan ikke få anbefalt den hagen nok!! Du blir ikke skuffet!! Mht Bishop – ja, regner med at jeg på en eller annen måte må bestille den. Merkelig at det er så vanskelig å få tak i sjeldne eksemplarer her jeg bor i alle fall. Langt utenfor allfarvei! Men den "må" jeg bare få tak i. Sukk!! :)

   Slett
 3. Svar
  1. Så bra! Stemmer det at du bor i nærheten også, kanskje? Unner deg en tur dit! :):)

   Slett
 4. Hei Ingvill:)
  Så heldig du er som har vært i Helens hage,glemmer aldri sommeren for 2 år siden da jeg og familien var der.
  Vi kronglet oss ned til parkeringen med campingvognen på slep,noe som skulle vise seg å være vanskeligere enn først antatt,hehe...Heldigvis har jeg en tålmodig mann,ellers hadde det aldri gått,for jeg tror vi brukte 45 min.på å få plassert oss,haha;) Det er et minne for livet,men jeg skal tilbake,DET er bestemt:)
  Å du er hjertelig velkommen opp i hagen her og Ingvill,så kunne vi hatt en hagevandring avsluttet med en tekopp eller kaffi:)

  Jeg vil gjerne komme på hagevandring i din hage og om du tar imot besøk?


  Klem Caroline

  SvarSlett
  Svar
  1. Campinglivet er ikke alltid så lett, nei, men så herlig når det tross alt lykkes for hele failien! :) Så koselig Caroline, jeg tar gjerne imot besøk. Eneste er: for tiden har regnet herjet litt, så endel er ganske medtatt i hagen for øyeblikket. Jeg driver og fjerner råtne roser og kniper av de avblomstrede, så denne sommeren har nok vært litt mistrøstig. Hadde kanskje vært gøyere å få vist frem hele herligheten når ting er litt mer sjainet opp her etter alt regnet! Jeg jobber med saken :):) Hvis du er klar for besøk, kan vi kanskje begynne hos deg?

   Slett
 5. Flotte bilder fra Helens fantastiske hage. Var der i fjor sommer og stiller meg absolutt bak anbefalingen om et besøk der. Et must for alle hageelskere i Sør-Norge :-)
  Fortsatt fin sommer :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy at du backer denne anbefalingen, godt å høre at du også liker Helens spesielle, og på alle måter fantastiske stil. Fortsatt fin sommer til deg også, med alle de fine rosene dine! :)

   Slett
 6. Det må ha vært en helt fantastisk dag i en unik hage. Hun har helt sin egen stil og en må bare beundre det hun har skapt midt i innlandet av Norge. Du lever nok lenge på det besøket Ingvill:)
  Ha fine sommerdagen i din egen flotte hagen.
  Jannicke

  SvarSlett
 7. Hei Jannicke!

  Ja, den hagen er et forbilde, ingen tvil om det! Mye å lære både om stil og om holdninger til stell ("Helens hagefilosofi"). Du har rett, dette lever jeg lenge på:)
  Og kanskje jeg får se Enerhagen en dag:) ;)

  SvarSlett
 8. Heldige deg! Det må ha vært en opplevelse å få rusle rundt langs hagestiene på Toten i det som må være Norges vakreste hage! Jeg håper jeg får tatt turen dit en gang:-)

  SvarSlett

Takk for din kommentar!