torsdag 19. februar 2015

Tre praktiske gjøremål

Nyanser av grønt er dagens utfordring hos bloggen Blommig fredag. Og det fins flere gjøremål man kan gå i gang med i uterommet allerede nå!
1: Gratis japansk-inspirert pynt: Det er virkelig latterlig enkelt å ta inn kvister. De blomstrer innendørs helt av seg selv. Det er direkte misvisende å kalle det «å drive kvister». De driver seg selv.
Knekk av et par kvister, eller klipp dem av – her er tatt litt kvist fra et gammelt morelltre i hagen. Skjær skar lange snittflater (som på rosestilker), sett det kjølig i gangen første døgnet. Og etter flere uker i romtemperatur, da man nesten gir opp og tror ingenting skal skje, spretter knoppene. Det ser helt kunstig ut - i betydningen utrolig vakkert.
2: Lag en fuglerestaurant: Et annet muntert gjøremål, er å smelte litt delfiafett, og blande med solsikkefrø eller havregryn til småfuglene. Pass på å bruk rikelig med delfiafett, gjerne et par pakker. Vi henger det opp for at ikke rotter skal tiltrekkes av lekkeriene. Bruk gjerne sløyfebånd til oppheng, og la blandingen stivne i julekakeformer.
Barna liker å være med og studere fuglelivet, så vi har hengt maten så nær stuevinduene som mulig. Her er også en kongle fra julepynten, dyppet og rullet i delfiafett. Jeg lot det hele likegodt stivne utendørs, men i fjor brukte jeg fryseboksen.
3: Tidlig såing innendørs: Det er heldigvis flere sorter som med fordel kan sås allerede nå! I år har jeg sådd blant annet lavendel (i kjøleskap), kjempeverbena (plassert utendørs etter råd fra Anne i bloggen Hagen vår) og eryngium planum, samt eryngium Sea Holly, blant annet. Sågleden gjør meg i godt humør, til tross for at jeg nesten ikke holder vinter-regnet ut!
Når det skal sås ute, er planen min å ha med meg mine nydelige nieser og nevøer såvel som egne barn – de små gartnerne er de beste og mest entusiastiske hagevenner man kan tenke seg!

Dette innlegget deles på Blommig fredag.

9 kommentarer:

 1. Gode tips! Gøy å så sammen med små gartnere :)

  SvarSlett
 2. Tak for tips, Ingvill - her laver vi også fuglefoder selv og har stor glæde af at kigge på fuglene. I dag vil jeg så frø sammen med familiens børn.

  SvarSlett
 3. Flotte gjøremål i februar Ingvill!
  Nydelig tekst og bilder du deler:)
  GOd helg:)

  SvarSlett
 4. Trivelig innlegg og gjøremål :)
  I morgen MÅ jeg huske på å ta inn kvister...

  SvarSlett
 5. Riktigt fina och inspirerande bilder

  trevligHelg

  SvarSlett
 6. Så vackert och mysigt med blommor och kvistar. Det behöver vi nu!

  SvarSlett
 7. Koselige gjøremål=) Jeg fikk veldig lyst til å hente inn kvister, for de gir vårfølelse=) Fin ny uke til dere=) Vibeke

  SvarSlett
 8. Vilka fina gröna tips! Ha en fortsatt trevlig helg! :) Mia

  SvarSlett

Takk for din kommentar!