onsdag 30. juli 2014

Spar penger - gi rosene tang!

gjødsle roser
Denne sommeren har vi badet mer enn vanlig, i deilig ferskvann og ikke minst i salt sjø. På vei hjem fra stranda med gode badevenner her om dagen, slepte jeg med meg hjem en pose med tang og tare som gjødsel til rosene. Tang er nemlig like effektivt (hvis ikke mer), enn husdyrgjødsel!
Noe av tangen rasket jeg med meg fra vannet, litt tok jeg tørr fra strandkanten. Da jeg kom hjem, tømte jeg det i en zinkbalje som sto tom på verandaen, spylte vann fra slangen over for å skylle vekk saltet. Etter noen minutter i baljen, tømte jeg vannet i en skråning, og la sjøens herligheter oppå jorda rundt rosene.
historiske roser
Også i kjøkkenhagen er tang fortreffelig. Jeg må til stranda igjen ved første anledning, først og fremst for å bade i det deilige varme vannet, men også for å raske med meg mer gratis gull til hagen!
Flere roser ser du her.

7 kommentarer:

 1. Det må jeg også prøve. Har laget meg et nytt bed med roser i sommer. Da er det bare og finne frem trillebåra og gå en tur i fjæra. Takk for tipset! Fine roser du har forresten.

  SvarSlett
 2. Så smart=) Har lest at asparges liker tang, så dette tror jeg jammen jeg også må prøve. Nydelige bed du har=) Fin kveld til deg=) Vibeke

  SvarSlett
 3. Så smart! Jeg har lest om det før, og får de som har tilgang til det er det jo bare å hente så mye en orker. Heldige deg som kan hente det, og rosene dine vil belønne deg med mange blomster fremover!

  Nydelige roser du har!

  SvarSlett
 4. Det har jeg aldri tenkt på å gjøre Ingvill, så lurt.

  Tenk å kunne bade og stelle hage samtidig he he, ja nå skal jeg ha med en pose neste gang jeg er nede for å ta en dukkert.

  Så nydelige bilder, roser er du god på ser jeg og takk for tips.
  Maritklem.

  SvarSlett
 5. Hei! Aller først - nydelige roser. Har brukt tang som gjødsel, men det er noen år siden. Skulle gjerne hatt sjøen nærmere. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 6. For et bra tips!
  Skulle gjerne bodd nærmere sjøen slik at jeg hadde tilgang til å ta med meg hjem,får klare meg med husdyrgjødselen så lenge;)
  Ønsker deg fortsatt fine sommerdager:)
  Klem Caroline

  SvarSlett
 7. Takk for tipset..jeg har brukt mye tang i grønnsakhagen,men viste ikke at også rosene likte det...nå blir det flere turer til stranden..god plass nå som badegjestene er reist:))

  SvarSlett

Takk for din kommentar!